Шта је токенизација

20/12/2020


Токенизација је једна од најузбудљивијих импликација блоцкцхаин технологије.

Овај процес обећава трансформисање друштва у материјалистичку и комерцијализовану визију, где свако може ценити и размењивати било који елемент заснован на на понуду и потражњу.

Најбоље од свега је што блоцкцхаин токенизација може да се примени на готово све . Од робе, имовине компаније, хартија од вредности, идентитета, кућа до сваке ставке која напушта индустријску линију производње. У основи, било која ставка може бити токенизована.

Постоји неколико погодности за токене:
Процес токенизације има низ предности, међу којима можемо нагласити:

Омогућава вам да дигитално представљате било који аспект блоцкцхаин активности. Пружа апсолутну следљивост за сваки токенизовани објекат или средство. Ствара системе који се лако могу ревидирати на холистички или дискриминаторски начин, чинећи овај задатак лакшим. Повећајте транспарентност и безбеднос рачунарски системи. Отвара врата за <стронг> нове шеме , радне и сигурносне структуре у свим областима. Токенизовани систем са унутрашњим процесима је децентрализован , што на крају нуди више контроле, приватности и сигурности. Смањује оперативне трошкове.

Блоцкцхаин технологија несумњиво отвара врата бескрајним могућностима које је некада било тешко или сложено решити. Ова трансформација је започела пре свега са економске тачке гледишта, а опет се наставља ширити. Потенцијал блоцкцхаин технологије и токенизације је огроман. Чак и данас не можемо замислити могућност децентрализованог и сигуран систем попут овог.